Ordføreren i kommunen i Møre og Romsdal er en av mange som i fjor høst inngikk avtale med UDI om å drive asylmottak, ifølge VG.

Gjennom selskapet Christianeborg Gjesthus AS, der ordføreren er styreleder og eneste aksjonær, har han tilbudt 180 akuttmottaksplasser til UDI på en tidligere leirskole. Prisen for én plass lå i desember på 700 kroner i døgnet, uavhengig av om den ble brukt. Dermed har UDI betalt rundt 11 millioner kroner til selskapet, ifølge avisen.

I deler av perioden skal asylmottaket, som nå er avviklet, ha stått helt tomt.

Goksøyr har ikke besvart VGs gjentatte henvendelser. Til Sunnmørsposten har han tidligere forklart at leirstedet hans sto på en oversikt kommunen utarbeidet over mulige akuttinnkvarteringer, på forespørsel fra Fylkesmannen. Etter kort tid ble han kontaktet av UDI. Ordføreren erklærte seg senere inhabil i alle saker som omhandler asylmottak.

Selskapet Christianeborg Gjesthus AS hadde 7 millioner kroner i omsetning i 2015. Overskuddet var på 55.000 kroner. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.