Olje er en ikke-fornybar ressurs, og verdens konvensjonelle oljeproduksjon vil en gang nå en topp før produksjonen vil falle tilbake. Eksperter og organisasjoner bruker ulike metoder og informasjon for å anslå når dette kommer til å inntreffe.

Og forskjellene i synet på dette er store. De ulike estimatene varierer fra for to år siden, til en oppfatning av at det aldri kommer til å inntreffe. Alle estimatene er basert på en mengde ulike geologiske forutsetninger, fordi det er vanskelig å enes om en geologisk basis.

Under følger listen over når noen av verdens fremste eksperter på områder venter at "peak oil" vil inntreffe. Det er verdt å merke seg at Opec nekter for at problemet eksisterer, og historisk sett har kartellet nektet å delta i diskusjoner om emnet. Det har blitt spekulert i at Opec tror at det er i deres interesse å benekte teorien for at de skal kunne opprettholde kontrollen i markedet.

CERA (Cambridge Energy Research Associates), som ofte blir refert til i amerikanske medier, utvidet nylig sin tidsramme til 2030. Det er på nivå med det internasjonale energibyrået IEA og det amerikanske energidepartementets statistikkfløy EIA.Kilde: Rapport utarbeidet av Robert R. Hirsch, i samarbeid med det amerikanske energidepartementet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.