Christen Ager-Hanssen er på mange måter blitt et av de sterkeste symbolene på dotcom-perioden. Fra det store intet kom han, og hevdet at prislappen på ventureselskapet Cognition var 20 milliarderkroner.

Fem år etter toppen sliter han fortsatt med kreditorer som følger ham tett.

Men, Ager-Hanssen gir ikke opp, selv om den svenske stat slo ham personlig konkurs like før jul på grunn av et skattekrav på 20 millioner kroner.

Han er involvert i en rekke tvistekrav, skriver Dagens Næringsliv, og inkassokongen Håkon Korsgård er fiende nummer én.

Ifølge DN blir tvistemålene delvis finansiertav den Grimstad-baserte skipsrederen Andreas K.L. Ugland og sønnen Knut Axel Ugland.

- Knut Axel Ugland har finansiert meg inoen av tvistene. Jeg tror at jeg til slutt vil vinne frem med noen av disse prosjektene, sier Ager-Hanssen til DN.

Som motytelse har Ugland sikret seg rett til en hvis prosentsats av eventuelle gevinster, skriver DN.

Avisen har ikke lykkes å få kontakt med Andreas K.L. eller Knut Axel Ugland.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.