Universitetet i Oslo (UiO) havner på 67. plass på en rangering av verdens 500 beste universiteter.

Den såkalte Shanghai-rangeringen kommer ut årlig og utarbeides av Jiaotong-universitetet i Shanghai.

To andre norske universiteter er inne på 2016-lista: Universitetet i Bergen (UiB) og Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU) i Trondheim, og begge havner på samme nivå som i fjor. NTNU blir rangert som blant verdens 101-150 beste universiteter, mens UiB plasseres mellom 201.-300.-plass.

Øverst på listen troner Harvard University i USA. Åtte av de ti øverste universitetene ligger i USA, mens to ligger i Storbritannia. (©NTB)

Følg markedet på DN Investor

Hør DNs podcast der vi blant annet diskuterer høsten i aksjemarkedet, utsiktene for rentekutt og om bunnen er nådd for norsk økonomi.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

 

Les også på DN.no:

 Donald Trump mister draget på damene (+)

Vraket fra Arendalsuka

Kunnskapsministeren: Norsk skole trenger flere timer

Utbyttefest for gründertrio  (DN+)

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.

Anbefalt av DNTV:

Dette er dronen som forfølger deg
Slik gikk det da DN forsøkte å riste av seg norske Staakers nye drone.
01:07 Min
Publisert:

Håper på suksess med The Airlander 10 - et luftskip som kan ta av og lande rett opp og ned og holde seg i luften i ukesvis
Selskapet bak, Hybrid Air Vehicles, håper luftskipet vil bli brukt innen bistand og frakt av varer til steder som ikke kan nås av vanlige fly. Skipet kan frakte opp mot 80 tonn og nå en hastighet opp mot 148 km/t
01:07 Min
Publisert: