Aksjekursen til Aker asa, som kontrolleres av Kjell Inge Røkke, har steget med over ti prosent siden inngangen av måneden.

Det får aksjestrateg Kristian Tunaal i meglerhuset DNB Markets til å ta Aker asa inn i deres ukeportefølje.

– Vi ønsker å øke oljeeksponeringen, og Aker er eksponert via Aker BP, Aker Solutions, Ocean Yield og Kværner. Oljeprisen er opp cirka åtte prosent på en måned, og våre fundamentalanalyser tilsier videre oppgang, skriver Tunaal i en epost til DN.

Han påpeker at etterspørselen etter olje normalt er høyere i andre halvår enn i første.

– Makroøkonomiske indikatorer er gode, og det lover fortsatt godt for aksjemarkedet, skriver Tunaal.

Kristian Tunaal aksjestrateg i DNB Markets.
Kristian Tunaal aksjestrateg i DNB Markets. (Foto: Øyvind Elvsborg)

Følger etter på Odfjell

DNB Markets tok i forrige uke riggselskapet Odfjell Drilling inn i sin ukeportefølje. Arctic Fund Management følger nå etter og gjør det samme, ifølge porteføljeforvalter Alexander Larstedt Lager i Arctic.

– Aksjen til Odfjell Drilling har sterk oppside dersom man legger til grunn riggprisingen fra Transocean sitt oppkjøp av Songa Offshore. Odfjell har lykkes godt med å få jobb til sin riggflåte. Selskapets divisjoner for boretjenester og boreutstyr kan gi ytterligere merverdi, skriver Lager i en epost til DN.

Selskapets aksjekurs steg med tre prosent i forrige uke.

Tror på eiendom

Arctic tror også på eiendomsselskapet Norwegian Property, og henter også dette inn i ukeporteføljen.

– Vi ser et sterkt marked for norsk kommersiell eiendom, med økende utleiepriser og vedvarende lave finansieringskostnader. Norwegian Property kan vise til fallende justerte ledighetsrater i sin eiendomsportefølje, og selskapet får en stadig sterkere balanse, skriver Lager til DN.

Han mener aksjen prises «svært billig», i forhold til lignende selskaper i Norden.

Dropper seismikk

Arctic tar samtidig ut seismikkselskapet TGS-Nopec fra ukeporteføljen, etter et lite fall i kursen i slutten av forrige uke. TGS-Nopecs seismikkonkurrent PGS var en av taperne på børsen i forrige uke, med et fall på i underkant av ti prosent.

Sparebank 1 Markets gjorde ingen endringer i sin portefølje innen børsen startet i dag.

I DNs porteføljekonkurranse var det igjen Arctic som gjorde det best av de tre deltagerne. Samtlige av Arctics aksjer steg i løpet av forrige uke, med Norwegian Finans Holding – eierselskapet i Bank Norwegian – som vinneren med en vekst på 7,3 prosent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.