Ukrainas utenriksminister Pavlo Klimkin sier etter et møte i Paris at han ikke opplever at det har vært noe vesentlig gjennombrudd i samtalene som pågår i Paris om situasjonen øst i Ukraina. Han sier det fortsatt må være store fremskritt på felter som sikkerhet og våpenhvile før det er mulig å gå videre med en lov som legger til rette for valg i Donbass-regionen. Den siste tiden har det vært flere sammenstøt mellom ukrainske styrker og separatister i området.

Frankrikes Jean-Marc Ayrault virket noe mer optimistisk etter torsdagens utenriksministermøtet der Russland, Ukraina, Frankrike og Tyskland deltok. Han sier partene er enige om at det bør holdes valg i løpet av første halvår i år, men også Ayrault påpekte behovet for et juridisk rammeverk.

– Vi understreker at det er viktig å få på plass en valglov for å kunne holde lokalvalg, sier Ayrault etter møtet.

De fire ministrene tok til orde for å «løslate og utveksle alle fanger og folk som holdes ulovlig i varetekt» mellom nå og slutten av april.

– Jeg er ikke fornøyd med måten Kiev og Moskva har opptrådt på i disse forhandlingene, sier Tysklands utenriksminister Frank-Walter Steinmeier etter møtet. (©NTB)

Følg markedene i DN Investor

Les også:

Jarand Rystad: Tror på 105 dollar fatet

Hjerneforsker: Trening bra for alvorlig syke

– Partieliten sliter med å akseptere Trump

DNtv: Se Tesla Model X

 

Se Tesla Model X
Her er bilen mange nordmenn har ventet på
02:03
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.