Møtet onsdag kommer etter forespørsel fra Litauen. Det har vært en opptrapping av volden i landet den siste uken.

Fredag kom det meldinger om at minst elleve personer ble drept i kamper mellom regjeringsstyrker og prorussiske opprørere om kontrollen over en flyplass øst i Ukraina.

– De harde kampene har ført til at elleve er drept. Fire av dem er sivile og seks er soldater. 18 personer er blitt såret de siste 24 timene, sier Andrij Lysenko, talsmann for regjeringsstyrkene.

Kampene mellom regjeringsstyrkene og separatistene brøt ut på flyplassen i Donetsk torsdag, nær Fasjtsjivka i Luhansk-regionen. De fire sivile omkom da det begynte å brenne i en lagerbygning som følge av skytingen.

Etter en rolig natt ble det rapportert om mer skyting fredag formiddag på flyplassen, som skal være av viktig strategisk og symbolsk betydning.

Konflikten har siden april i fjor kostet mer enn 4.800 mennesker livet. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.