Porosjenko undertegnet onsdag en resolusjon som svartelister rundt 400 personer fra å ta seg inn i Ukraina. De utgjør en fare for nasjonens sikkerhet, var begrunnelsen. Blant de bannlyste personene var BBCs korrespondent Steve Rosenberg og produsent Emma Wells. Den tyske Die Zeit-journalisten Michael Rutz ble også satt på listen, sammen med blant andre to spanske journalister.

Det sto ingenting i resolusjonen om hvorfor hver enkelt person var blitt svartelistet, men det har blitt spekulert på om det kan ha vært en reaksjon på mediedekning av prorussiske separatisters virksomhet øst i Ukraina.

OSSE uttalte torsdag at svartelistingen «ikke er måten å håndtere sikkerhet på» og ber Ukraina om «å tilrettelegge journalistenes arbeid og å avstå fra å legge hindre for dem». Europarådets generalsekretær Thorbjørn Jagland oppfordrer også Ukraina til å overholde ytringsfrihet og pressefrihet. Ukraina bør derfor revurdere sanksjonene, sier Jagland.

Torsdag dro Porosjenko fram årene og beordret landets sikkerhetsråd til å fjerne tre BBC-journalister fra svartelisten.

– Pressefrihet er av absolutt verdi for meg, sier Porosjenko, ifølge sin talsmann Svjatoslav Tsegolko.

 

Les også: - Man kan markedsføre fra en sofa

Northug-effekten: Sponsorinntektene til langrenn har økt med 53 mill.

- Dette er min fjerde baby. Jeg har jo tre unger

 

Se også:

Slik løper du Oslo Maraton:

Slik løper du Oslo Maraton
00:00
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.