Europarådets generalsekretær Thorbjørn Jagland sier valgene som er planlagt av separatistene i Øst-Ukraina søndag ikke er i tråd med Minsk-avtalen fra september.

Fredsplanen ble inngått i Minsk mellom Ukraina, Russland og prorussiske opprørsledere med OSSE som tilrettelegger.

I og med at OSSE er den eneste internasjonale organisasjonen som er direkte innblandet i Minskavtalen peker Jagland på OSSE-leder Didier Burkhalters uttalelse om at det såkalte valget ikke er på linje med Minsk-avtalen.

Fredag advarte NATOS generalsekretær Jens Stoltenberg Russland mot å anerkjenne valget separatistene skal holde. Han mener også valgene strider direkte mot Minsk-avtalen.

– De planlagte «valgene», organisert av selvutnevnte og væpnede opprørsgrupper i deler av Donetsk- og Luhansk-regionene søndag, undergraver forsøkene på å finne en løsning på konflikten, sa Stoltenberg i en uttalelse.

Valget søndag blir sett på som et motsvar til parlamentsvalget i Ukraina forrige uke, et valg som separatistbevegelsen i Øst-Ukraina ikke anerkjenner.

Les også:
Norwegian permitterer rundt 50 piloter

NSB vil øke gebyrene for sniking  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.