- USA fordømmer de pågående angrepene fra Russland-støttede separatister i og rundt Debaltseve, Mariupol og andre steder i Øst-Ukraina som bryter våpenhvilen og håner Minsk-avtalen, sier det amerikanske utenriksdepartementets talskvinne Jen Psaki.

Våpenhvilen er del av fredsplan som ble meklet frem i Minsk av Ukraina, Tyskland, Frankrike og Russland torsdag i forrige uke. Psaki mener Russland støtter opprørerne med våpen og utstyr, og ber om at Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) får slippe inn i Øst-Ukraina som observatører for å undersøke om våpenhvilen overholdes.

Onsdag uttalte Russlands utenriksminister Sergej Lavrov at våpenhvilen overholdes i nesten alle områder av Øst-Ukraina, unntatt i byen Debaltseve. Det kom tirsdag meldinger om at russiskvennlige opprørere hadde inntatt den strategisk viktige byen. Dagen etter ble det meldt at Ukrainas regjeringsstyrker var i ferd med å forlate byen. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.