Umoe Restaurants AS, som eier Peppes Pizza, har inngått avtale om å kjøpe Dolly Dimple's.

Men nå opplyser Konkurransetilsynet at det forbyr Umoe Restaurants å kjøpe Dolly Dimple's Norge.

Årsaken er at oppkjøpet vil føre til at konkurransen innen restaurantmarkedet og take-away-markedet blir vesentlig begrenset, heter det.

– Peppes Pizza og Dolly Dimple's er nære konkurrenter, og konkurransepresset mellom dem vil forsvinne dersom de får samme eier. Dette kan føre til økte priser på pizza og dårligere kvalitet til kundene, sier konkurransedirektør Lars Sørgard.

DN skrev i forrige uke at Konkurranstilsynet har varslet pizzarestaurant-kjedene Peppes Pizza og Dolly Dimple’s om at de ikke vil tillate den planlagte sammenslåingen av restaurantkjedene. Det var bt.no som omtalte dette først.

Tilsynet har blant annet gjort intervjuer av kunder i flere av partenes restauranter, og gjennomført en web-undersøkelse hos et utvalg av partenes kunder, for å vurdere konkurransesituasjonen i lokale og nasjonale markeder.

– Oppkjøpet ville ført til redusert konkurranse både nasjonalt og i 20 lokale markeder. Peppes Pizza ville fått økt markedsmakt som de kunne utnyttet til ulempe for forbrukerne, sier avdelingsdirektør Magnus Gabrielsen.

Konkurransetilsynets vedtak skal ha blitt sendt til partene torsdag.

Hør DN-podcast om septemberskrekken: Sjefstrateg Peter Hermanrud i Swedbank forklarer hvorfor aksjemarkedet gjør det så dårlig i september.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt fra DNtv:

Her er den første iphonen uten plugg
Da Apple viste fram iPhone 7 onsdag kveld, skjedde det som har vært diskutert og fryktet blant enkelte i forkant. Selskapet har nemlig bestemt seg for å fjerne muligheten for å koble til hodetelefoner via minijack på den neste iPhonen.
01:29
Publisert:
 

- Tenk deg om før du låner til pipa
DNs Bård Bjerkholt kommenterer boligprisene.
03:31
Publisert: