– I år kuttes sommerfest og julebord, sier Else Kåss Furuseth til DN.

Komikeren hadde et knallår i 2018. Både inntektene og resultatet før skatt økte kraftig sammenlignet med året før. Komikeren endte med et resultat før skatt på 2,2 millioner kroner. Hun hadde inntekter på 3,7 millioner kroner.

Furuseth tok ut 800.000 kroner i lønn i tillegg til et utbytte på 200.000 kroner.

Tøffe tak på kammerset

I 2017 hadde hun inntekter på 2,8 millioner og et resultat før skatt på 1,5 millioner kroner. Dette var et fall fra 2016, og Furuseth varslet endringer.

– Resultatet er lavere, så her vil det bli knallhard intern evaluering på kammerset, sier Furuseth. Styreformann i selskapet – altså pappa – har mye å svare for. Ingen sitter trygt, fleipet hun.

På tross av et bedre år varsler Furuseth at oppvasken ikke er over.

– Ingen sitter trygt ennå. Hvert år har vi en omstillingsprosess der alle i selskapet må søke om stillingene sine på nytt. Som dere i DN, elsker vi omstilling, endring, noe i bevegelse. Og kutt, sier hun.

I selskapet er det forøvrig bare én ansatt, nemlig Else Kåss Furuseth.

På spørsmål om hennes far, og styreleder i selskapet, kan forvente bonus etter resultatbedringen, svarer hun:

– Bonus til styreleder er under vurdering. Forslag mottas med takk.

«Kondolerer» og «Gratulerer»

I 2016 sluttet Furuseth i TV 2, og meldte overgang til konkurrenten TVNorge. I løpet av høsten 2018 kunne man se komikeren på skjermen med dokumentarserien «Else om: selvmord».

Hun vant to priser under årets Gullruten for serien, både for beste programleder og som beste nyhets-, sports- eller aktualitetsprogram. I tillegg var hun nominert i klassene årets nyskapning og publikumsprisen.

Furuseth har i flere år levert gode resultater, og har hatt millionoverskudd år etter år. Hun har blant annet gjort stor suksess de siste årene med forestillingene «Kondolerer» og «Gratulerer» på Nationaltheatret, som blant annet omhandlet hennes mors og brors selvmord.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.