– Vi er godt fornøyde med utviklingen i 2017. Vi har jobbet med en del nye spennende artister og dette har gitt en liten resultatnedgang, men vi forventer samtidig at dette vil skape gode inntektsstrømmer i årene som kommer, sier Peter Peters, daglig leder i managementselskapet Friendly Entertainment as.

Selskapet har navn som Madcon, Triana Iglesias, Caroline Berg Eriksen, og Camilla Pihl i stallen. Sistnevnte er forlovet med Peters, og er også hans forretningspartner.

Manager Peters og blogger Pihl har vært forlovet i ti år, og har bygget opp selskapet Friendly Entertainment sammen. I tillegg til å blogge, har Pihl blant annet sin egen hudpleieserie og designer smykker.

«Det koster å starte nye prosjekter»

I 2017 hadde Friendly Entertainment en omsetning på 13,4 millioner kroner, opp fra 12,8 millioner året før. Det synes Peters er veldig bra.

– Spesielt med tanke på flere helt ferske prosjekter, som begynte gi litt resultater tidligere enn forventet, sier han.

Blogger Caroline Berg Eriksen, her på Vixen Influencer Awards 2017.
Blogger Caroline Berg Eriksen, her på Vixen Influencer Awards 2017. (Foto: Klaudia Lech/VG/NTB Scanpix)

Peters kan fortelle at det var flere store hendelser i 2017 som er verdt å nevne. Han trekker blant annet frem skjønnhetsproduktet Skin Camilla Pihl og CLMD (musikkprodusent og Dj Martin Danielle) som mentor på The Voice.

Både driftsresultat og resultat før skatt gikk noe ned i fjor sammenlignet med året før, fra 900.000 kroner til 800.000 kroner. Peters har et kontant svar på hvorfor det ble tilfelle:

– Det koster å starte nye prosjekter.

Han er veldig positiv til fremtidsutsiktene.

– 2018 ser bra ut, og 2019 kan bli et rekordår.

Høy omsetning for Camilla Pihl

Tallene var også gode for The Camilla Pihl Company. Inntektene endte på 3,3 millioner kroner i 2017, opp fra tre millioner i 2016.

Som med Friendly Entertainment var det derimot også en resultatnedgang, fra 500.000 kroner i resultat før skatt i 2016 til 400.000 kroner i fjor. Det samme var tilfelle for resultat før skatt.

The Camilla Pihl Company as er eid av holdingselskapet Peters & Pihl Invest as, som paret eier 50 prosent hver av. Selskapet har ingen omsetning, og får inntjeningen først og fremst fra finansinntektene. I 2017 hadde det et resultat på 1,4 millioner kroner, ned fra 1,9 millioner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Står oppført på «verdens største svarteliste»
Hva har disse og tusenvis av andre nordmenn til felles med tunge kriminelle og internasjonale terrorister?
01:35
Publisert: