Finanstopp Tor Olav Trøim er glad i sport. Siden 2017 har han vært eneeier i Vålerenga Fotball as, og i fjor kunne han se elitelaget kapre en sjetteplass i serien. Samme år ble e-sportgjengen i Nordavind DNB innlosjert på Intility Arena, VIFs hjemmestadion, da de to klubbene inngikk et samarbeid.

E-sportlaget Nordavind ble grunnlagt i 2011, da under navnet BX3, og har 28 spillere i stallen, blant annet profilene Mats «Sakoner» Sørum (20), Casper «Hunterace» Notto Pettersen (18) og Arman «Phenomenon» Hanjani (23).

De tre konkurrerer i henholdsvis «Fortnite», «Hearthstone» og «Street Fighter».

Gjennom investeringsselskapet Magni Sports as har Trøim 80 prosent av aksjene Nordavind, som støttes av DNB.

For investeringsselskapet er risikoen knyttet til fotball- og e-sportlagenes bragder, og oppmerksomheten rundt dem. I 2018 ga det Trøims selskap inntekter på rett i underkant av 79 millioner kroner og et underskudd på 39,8 millioner kroner.

Det har ikke lyktes DN å få en kommentar fra Trøim.

Roser e-sport

«Hunterace» Pettersen er regjerende verdensmester i «Hearthstone», et online kortspill basert på det kjente strategispillet «World of Warcraft» – en bragd som ga en førstepremiepott på 2,2 millioner norske kroner.

– Nordavinds forskjellige lag og spillere leverte gode resultater i 2018 og befinner seg i verdenstoppen i flere spill. Nordavind utvikler seg også positivt i en bransje i sterk vekst, heter det i årsberetningen.

I 2018 omsatte selskapet for rett i overkant av to millioner kroner, mens selve årsresultatet endte med et underskudd på 7,9 millioner.

Der fotball genererer inntekter for selskapet i form av sponsor- og billettinntekter, er det sponsor- og turneringsinntekter som skaper inntekter i e-sporten – ettersom konkurransene strømmes på nettet.

Skal «klare seg selv»

I årsberetningen får Vålerenga skryt for sin «sportslige fremgang i forhold til tidligere år». Likevel er det de blå- og rødkledde herrene som får mesteparten av ansvaret for fjorårets underskudd.

– Styret er ikke fornøyd med resultatet, men har tillit til at den langsiktige strategien som ligger til grunn for driften av Vålerenga Fotball vil føre til at selskapet etter hvert klarer seg uten slik driftsstøtte, står det i årsberetningen.

Magni Sports as eier i tillegg aksjer i e-sportselskapet Gfinity, som også tilskrives noe av tapene for fjoråret.

– Aksjeposten i Gfinity PLC har, etter styrets oppfatning, en klart høyere verdi enn det som er reflektert i markedskursen pr. 31.12.18, står det i årsberetningen.

Ved årsslutt lå aksjen på rundt 7,15 britiske pund per aksje. Den 7. august har verdien falt til 4,5 pund på børsen i London. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Kjøpte pc for konfirmasjonspengene, et år senere vant han 13 millioner
Det var på dette gutterommet det hele startet.
02:33
Publisert: