I 2017 passerte Elina Krantz’ (45) heleide selskap Stand up Norge den magiske 100-millionersgrensen, med en omsetning på drøyt 110 millioner kroner.

Fjorårets omsetning falt med tre millioner kroner, men Krantz kan likevel juble over et nytt rekordresultat i selskapet. Ifølge det ferske årsregnskapet dro Stand up Norge inn 27,2 millioner kroner før skatt i 2018 – mot 22,1 millioner kroner året før.

Det betyr at selskapet siden 2013 har hatt overskudd på over 100 millioner kroner.

Profilerte artister

Stand up Norge driver med booking og management av komikere, i tillegg til produksjon av forestillinger, show og fjernsynsprogrammer. I stallen har selskapet flere av Norges fremste komikere, blant andre Dagfinn Lyngbø, Pernille Sørensen, Johan Golden, Kevin Vågenes og Cecilie «Cess» Steinmann Neess.

Cecilie Steinmann Neess.
Cecilie Steinmann Neess. (Foto: Terje Pedersen/NTB Scanpix)
Kevin Vågenes.
Kevin Vågenes. (Foto: Frode Hansen/VG/NTB Scanpix)
Dagfinn Lyngbø
Dagfinn Lyngbø (Foto: Eskil Wie Furunes/VG/NTB Scanpix)

Krantz har et spesielt nært samarbeid med Dagfinn Lyngbø, som manager og styremedlem i selskapet Punch. I 2017 hadde komikerens selskap et resultat før skatt på 12,2 millioner kroner.

Stand up Norge holder til på Latter på Aker Brygge.

– Vi er stolte og takknemlige over resultatet. Det skyldes en økning i restauranten på Latter, samt at vi har hatt langt flere eventer enn tidligere. Vi har også hatt rekordmange gjester på show, over 220.000 mennesker har besøkt Latter i fjor, skriver Elina Krantz i en tekstmelding.

Hun forteller at de har hatt rundt 380 show.

– Mange av showene har flere komikere, så totalt sett har Latter hatt over 1500 oppdrag. Mange av disse går til nye talenter og bidrar til mye mengdetrening. Vi håper vi kan få like mange folk til å le, i 15 år til.

56,5 millioner i formue

Stand up Norge er et datterselskap av Krantz Holding. Konsernet hadde en omsetning på 145 millioner kroner, og et driftsresultat på 26 millioner kroner i 2018 – mot 22,4 millioner kroner året før.

Elina Krantz eier også halvparten av eiendomsselskapet Elok. Resultatene for dette selskapet har ikke kommet ennå. Ifølge ligningstallene for 2017 har Krantz en formue på 56,5 millioner kroner. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.