Latter og Stand Up Norge hadde i fjor et driftsresultat på 3,6 millioner, fra 11,5 millioner kroner i 2014.

Brutto billettinntekter mer enn halverte seg sammenlignet med året før, 84,3 millioner i 2014, til 41,9 mill. i 2015.

I årsberetningen heter det at: «Selskapets omsetning hadde en nedgang fra 94,8 mill. i 2014 til 55,5 mill. i 2015. Dette skyldes i all hovedsak færre egenproduksjoner (...)».

– Opp og ned

Eier og styreleder Elina Krantz skriver følgende om det svekkede resultatet i en e-post til DN:

- Antall show går alltid litt opp og ned. Komikerne må ha friår etter turneer og vi har også et ønske om å ha eksterne komikere på Latter, skriver hun.

Årsresultatet i Stand Up Norge endte på 6,1 millioner kroner, mot 13,7 mill. året før.

– Svært fornøyd

Krantz er eneeier av Krantz Holding som igjen eier Stand Up Norge. Hun startet selskapet i 1997. Målet var å samle ferske og erfarne komikere under én paraply - og klare å selge dem tilstrekkelig til å leve av det som manager.

Selskapet har i flere år levert solide tall og holdingselskapet har i dag verdier på over 46,5 millioner kroner. Til tross for halverte inntekter i år er Krantz svært fornøyd med fjoråret.

- Vi har litt færre forestillinger og en del nye show-komikere vi ønsker å byggem, som for eksempel Bergensbølgen, Dr Bergland og Dora T.  Vi tenker ikke utelukkende lønnsomhet her og nå, men jobber langsiktig. Vi ønsker i tillegg at våre gjester på Latter skal få det aller beste og har derfor hatt bra samarbeid med for eksempel Feelgood og Bård Tufte Johansen og Stageway og Raske Menn.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.