Komiker Else Kåss Furuseth sparer ikke på kruttet når DN tar kontakt med henne for å få en evaluering av regnskapet.

– Resultatet er lavere, så her vil det blir knallhard intern evaluering på kammerset, sier Furuseth. Styreformann i selskapet – altså pappa – har mye å svare for. Ingen sitter trygt, fleiper hun.

Omsetningen for hennes selskap, Else Kåss Furuseth as, ble på 2,8 millioner kroner, ned fra 4,3 millioner i 2016. Furuseth er kjent som tidligere programleder for «Torsdag kveld fra Nydalen» og for sitt sceneshow «Kondolerer».

Driftsresultatet ble på 1,5 millioner, som er mer enn en halvering fra året før, hvor samme post var på 3,1 millioner. Resultatet før skatt hadde samme tall.

Til tross for nedgangen, tok Furuseth ut et utbytte på 300.000 kroner, noe hun ikke gjorde i 2016. I tillegg tok hun ut 0,7 millioner i lønn.

«Ingen sitter trygt»

Komikeren har også en mindre komisk forklaring på hvorfor resultatet ble som det ble.

– For å svare alvorlig, så handler om at jeg ikke spilte forestilling i 2017. Jeg er godt fornøyd med «fatter’n», sier Furuseth.

I år er Furuseth en av flere som skal bli med Lars Monsen på fjelltur, ifølge NRK. Hun skal bli med Monsen til Vesterålen i én uke.

Furuseth har også et radioprogram og en podkast på NRK P3, «The Kåss Furuseths» sammen med søsteren Ramona.

Har hatt bedre år

Furuseths selskap har i flere år vært solid både på inntekts- og resultatsiden.

I 2013 hadde hun en omsetning på 3,2 millioner kroner og et resultat før skatt på 1,9 millioner kroner.

Suksessen kunne i stor grad tilskrives forestillingen «Kondolerer» på Nationaltheatret, som omhandlet hennes mor og brors selvmord.

I 2017 var Furuseth også med på «Mandagsklubben,» sammen med navn som Dag Sørås, Atle Antonsen og Anne Rimmen.

Talkshowet, som hadde hatt pause fra tv-skjermen siden 2000, hadde en god premiere, men mistet raskt seertall. Mens 289.000 så første episode, var det bare 225.000 som vendte tilbake uken etter.

Furuseth er en av flere komikere som er tilknyttet produksjonsselskapet Feelgood Scene Film & tv as, hvor Thomas Giertsen eier 39 prosent.

Feelgood hadde i 2017 et rekordår, med 100 millioner i omsetning.(Vilkår)

Elbilen som skal erstatte din konvensjonelle bil
Det norske markedet skriker etter elbiler med lang rekkevidde. Her er den de skriker høyest etter.
02:33
Publisert: