Rønneberg eier fra før en hytte på Fjellsnaret i Uvdal, men satser nå på å bli hytteutbygger i området.

Lokalavisen Laagendalsposten skriver at Rønneberg har kjøpt fem hyttetomter like ved Uvdal skisenter.

Avisen opplyser at Rønneberg har betalt 750.000 kroner for hver tomt, totalt 3,75 millioner kroner, fra selger Arne Gunnar Haugen.

Harald Rønneberg skriver i en tekstmelding til DN at han foreløpig ikke kan si så mye om planene.

- Men vi er blitt veldig glade i Uvdal og synes det er gøy å få muligheten til å være med på utviklingen her oppe. Vi har hatt hytte her siden 2015 og synes det er et fantastisk område, skriver Rønneberg i en tekstmelding til DN.

Andre kjente hytteeiere i området er tidligere toppalpinist Finn Christian Jagge og kronprinsparet, som også eier en hytte på Fjellsnaret. Rønneberg har flere ganger intervjuet kronprinsparet, og var konferansier på den såkalte Skaugumfestivalen i 2013 - da kronprins Haakon feiret sin 40-årsdag

Driver produksjonsselskap

Rønneberg og tv-partneren Thomas Numme sluttet som programledere for «Senkveld» på TV 2 i vår, etter 15 år på skjermen.

De to er blant hovedeierne i produksjons- og managementselskapet Plan-B – og jobber for øyeblikket med nye tv-konsepter.

DN skrev nylig at Plan-B, som produserte «Senkveld» i flere år inntil i vår tapte kampen om å fortsette produksjonen av den nye versjonen, som har Helene Olafsen og Stian Blipp som programledere.

Har tjent millioner

Ifølge Laagendalsposten kjøper Rønneberg hyttene gjennom sitt personlige selskap Basic Holding as. Selskapet har hatt millionresultater helt siden det ble opprettet i 2006, og har en egenkapital på snaut syv millioner kroner.

I 2017 hadde Basic Holding inntekter på fire millioner kroner og et resultat før skatt på 3,7 millioner, godt hjulpet av finansinntekter på 1,1 millioner kroner.

Basic Holding eier også mindre aksjeposter i selskapene Avenyen Holding as og Mosvold Lanka Estate as, som driver med eiendomsutbygging fra Kristiansand. Begge er kontrollert av eiendomsinvestor Kurt Mosvold (51).

Ifølge årsregnskapet økte verdien på Basic Holding as markedsbaserte aksjer med litt over én million fra 2016 til 2017.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.