– Det er jo masse morsomme damer, men det er flere menn som slipper til i de godt betalte stedene og kommer på tv, sier komiker Henriette Steenstrup.

– Mitt beste triks i lønnsforhandling er å si: Jeg vil ha like mye som han der, sier hun.

I fjor omsatte Steenstrup for 3,4 millioner kroner gjennom aksjeselskapet med samme navn, noe som er nesten én million kroner mer sammenlignet med året før.

Sigrid Bonde Tusvik (39) (bildet) og Linn Skåber er de to eneste kvinnelige komikerne på topp-ti-listen over Norges mest lønnsomme komikere.
Sigrid Bonde Tusvik (39) (bildet) og Linn Skåber er de to eneste kvinnelige komikerne på topp-ti-listen over Norges mest lønnsomme komikere. (Foto: Didrik Linnerud Arnesen)

I DNs oversikt over Norges mest lønnsomme komikere, er hun derimot to plasser fra å havne topp-ti-listen, hvor det befinner seg kun to kvinner, Sigrid Bonde Tusvik og Linn Skåber.

Tusvik på topp

Eier og daglig leder av humorselskapet Stand up Norge og grunnlegger av humorscenen Latter i Oslo, Elina Krantz, tror kjønnsfordelingen i toppen varierer.

– Damer dominerer de store scenene og selger flere billetter generelt sett, dette avhenger av om man er aktuell med forestilling eller ei, svarer Krantz på epost.

Blant de kvinnelige komikerne i DNs oversikt, er det Sigrid Bonde Tusvik som hadde størst omsetning i 2018. Komikeren og podkastskaperen har aldri tjent bedre enn i fjor, med en omsetning på 4,7 millioner kroner og et resultat før skatt på 3,4 millioner.

– Bare to kvinner? Dette må være «fake news», skriver Tusvik i en tekstmelding når hun får DNs oversikt.

– Mange av oss på denne listen er jo kvotert inn av produsent Elina Krantz, så all kred til henne, legger hun til.

Tusvik er kanskje best kjent som den ene av duoen Tusvik og Tønne, hvor hun sammen med venninne og kollega Lisa Tønne driver Norges mest populære podkast. Til sammen har de nærmere 200.000 nedlastinger i uken, og ifølge E24 dro podkasten inn 2,2 millioner kroner på reklame fra januar til august 2018.

Halvert omsetning – fortsatt på topp

I år som i fjor troner Dagfinn Lyngbø øverst på DNs oversikt over norske komikeres økonomi – til tross for halvert omsetning.

Punch as, Lyngbøs holdingselskap, hadde en omsetning på 8,1 millioner kroner i 2018 – mot 16,4 millioner kroner i 2017. Resultatet før skatt endte på 4,4 millioner – ned 7,8 millioner sammenlignet med året før.

Dagfinn Lyngbø (46) er Norges mest lønnsomme komiker. Her på Latter i Oslo.
Dagfinn Lyngbø (46) er Norges mest lønnsomme komiker. Her på Latter i Oslo. (Foto: Eskil Wie Furunes/VG/NTB Scanpix)

– Lyngbø har hatt færre forestillinger, derav en nedgang i omsetning, men han selger mer billetter enn noen andre, og omsetter derfor mer når han gjør show, svarer Krantz, som også er Lyngbøs manager, på epost til DN.

– Lyngbø gjør stort sett kun forestillinger, mens andre komikere tjener penger på blant annet tv, firmajobber, radio og podkaster, sier Krantz.

Fortsetter suksessen

Likt som i fjor følger Ylvis-brødrene hakk i hæl på millionlisten.

Komikerduoens holdingselskaper hadde begge en omsetning på 7,3 millioner kroner – mot 6,8 millioner i 2017. Etter et år uten Ylvis-program på TV-skjermen i 2017, gjorde Ylvis-brødrene omsider comeback med «Stories from Norway» på TVNorge i 2018. Premieren ble sett av 479.000 TV-seere. Men seertallene dabbet kraftig av etter hvert, ifølge NRK, som skrev at sjette episode kun ble sett av 264.000 seere.

Ylvis brødrene Vegard (til venstre) og Bård Ylvisåker tjener godt
Ylvis brødrene Vegard (til venstre) og Bård Ylvisåker tjener godt (Foto: Gunnar Blöndal)

Tredoblet omsetningen

En annen som har gjort det godt er Kristian Valen som nesten tredoblet omsetningen i 2018, og havnet på 6,8 millioner kroner – mot 2,2 i 2017. Det gjør han til den fjerde mest innbringende komikeren i Norge i fjor, ifølge DNs oversikt.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.