År etter år beviser Elina Krantz at det er god butikk å få nordmenn til å le.

I 2017 hadde Stand up Norge, som er datterselskapet til Krantz Holding, 110,1 millioner kroner i omsetning, og et resultat før skatt på 22,1 millioner kroner. Det er nesten en fordobling av resultatet året før.

Stand up Norge driver med booking og management av komikere, og har blant andre Dagfinn Lyngbø, Sigrid Bonde Tusvik, Atle Antonsen og Are Kalvø i stallen. I tillegg driver selskapet med produksjon av tv-programmer, show og forestillinger.

Ifølge årsberetningen skyldes årets rekordresultat i all hovedsak flere egenproduksjoner.

Krantz forklarer også at den økonomiske oppturen i stor grad skyldes flere eventer på Latter, som har lokaler på Aker Brygge i Oslo.

– Flere og flere bedrifter legger store arrangementer til oss. Dette gir oss økt omsetning i blant annet restauranten, skriver hun i en tekstmelding.

Størsteparten av inntektene i Stand up Norge kommer fra billettinntekter. I 2017 var inntektene her 97,7 millioner – mot 54,8 millioner året før.

Tjener millioner

Stand up Norge er heleid av Elina Krantz’ private selskap Krantz Holding, som også eier 50 prosent av eiendomsselskapet Elok as. Krantz Holding melder om nær 19,4 millioner kroner i inntekt fra datterselskapene sine, av en total omsetning på nær 20,2 millioner kroner.

Holdingselskapet fikk resultat før skatt på snaut 20,1 millioner kroner. I konsernregnskapet, hvor inntektene fra Elok er utelatt, står det oppført totale inntekter på 147,7 millioner kroner. Driftsresultatet ble på 22,5 millioner kroner, og konsernet fører et resultat før skatt på 17,9 millioner kroner.(Vilkår)

Får superkrefter med Ismannens pusteteknikk
Slik forbereder Wim «The Iceman» Hof seg på kulde
01:56
Publisert: