Elina Krantz er eneeier av Krantz Holding som igjen eier Stand Up Norge. Virksomheten er lokalisert på Aker Brygge i Oslo. Krantz Holding hadde ifjor en omsetning på 104 millioner kroner, en økning på 2,6 prosent fra året før. Selskapets resultat før skatt endte på 17 millioner kroner, opp 22 prosent fra 2012.

Elina Krantz sier hun er fornøyd med at virksomheten går så bra.

– Det er et resultat av at vi arbeider hardt i selskapet. En forklaring på tallene er at restaurant- og eventavdelingen har økt sin virksomhet, sier Krantz.

Jentesuksess

– Våre forestillinger på Latter hadde også et godt år ifjor. Ikke minst gjorde Dagfinn Lyngbøs show «Stereo» det bra, samt de tre kvinnene Hege Schøyen, Linn Skåber og Cecilie Steinmann Neess show «Latter på Latter». Forestillingen med jentene gikk så bra at vi setter den opp igjen i høst, forteller Krantz.

Elina Krantz startet Stand Up Norge AS i 1997. Målet var å samle ferske og erfarne komikere under én paraply, og klare å selge dem tilstrekkelig til å leve av det som manager. Noe hun åpenbart har fått til.

Latter på Aker Brygge gjennomfører sine forestillinger på to scener, den største tar 500 tilskuere, mens den minste tar 200 besøkende.

– Hva gjør du med de hyggelige overskuddene hvert år?

– Det graver jeg ned under er tre i hagen. Neida, jeg investerer litt i eiendom. Stort sett næring. Per nå har jeg ikke utleieleiligheter, sier Krantz.

Ingen hemmelighet

Elina Krantz mener det ikke er noen hemmelighet bak hennes økonomiske suksess.

– Det er først og fremst masse hardt arbeid. Men vi har merket en betydelig økning i firmamarkedet den senere tid hvor vi kan tilby en pakke med middag og forestilling, sier Elina Krantz.

Krantz Holding kan også glede seg over en solid balanse. Selskapets bokførte egenkapital er på 36 millioner kroner. Krantz Holdings kontantbeholdning var på hele 56 millioner kroner ved årets utgang. Den store kontantbeholdningen gjør at Elina Krantz skriver i årsberetningen under Markedsrisiko at selskapet er eksponert for endringer i rentenivået da bankinnskudd utgjør 73 prosent av balansen.

Krantz Holding og datterselskaper sysselsatte ifjor 38 årsverk.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.