– Det var aldri planen å lage noe stort oppstyr. Jeg hadde ikke i tankene at det skulle ødelegge noe, og hvis det har hatt noe å si for resultatet så, ja da angrer jeg, sier Tommy. (DN bruker ikke etternavnet av hensyn til reaksjoner mot vedkommende).

Han bekrefter overfor DN at det er han som står bak videoen som har sirkulert på Instagram søndag. Programmet han brukte kalles Auto Clicker og kan stilles inn for å klikke på et gitt objekt et gitt antall ganger innenfor en bestemt tidsperiode.

Mannen sier til DN at han aldri mente noe vondt, og at han bare ville sjekke om det gikk an «å spy ut emojier», for så å se dem på tv-skjermen.

Lørdag kveld gikk som kjent det 60. Melodi Grand Prix av stabelen i Trondheim, og det var til slutt Ulrikke Brandstorp som stakk av med seieren med låten «Attention». Men det var ikke uten dramatikk at Sarpsborg-kvinnen til slutt ble kåret til vinner.

Mannen forteller at han hadde prøvd det samme programmet før, og ville teste om det også gikk an i NRKs stemmesystem lørdag. Han anslår at han fikk generert cirka 5000 emojier før hans egen pc låste seg.

– Det var bare noe artig jeg ville prøve ut. Hvis det er det som sørget for at systemet krasjet, så ville jeg ikke gjort det. Da er det ikke artig lenger.

En emoji kan beskrives som et moderne smiletegn, og er et slags digitalt bilde eller symbol som brukes for å uttrykke en idé eller en følelse.

Stig Karlsen, prosjektleder for MGP i NRK, møtte søndag pressen for å forklare om lørdagens fadese.
Stig Karlsen, prosjektleder for MGP i NRK, møtte søndag pressen for å forklare om lørdagens fadese. (Foto: Tore Meek,/NTB scanpix)

MGP-storm

Under publikums stemmegivning lørdag kveld oppsto det nemlig store problemer med NRKs nettsider, som slet med å behandle trafikken. Ifølge fungerende kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen var 38 millioner emojis grunnen til at stemmesystemet ble brakt i kne, og som igjen førte til kraftige reaksjoner både fra publikum, artister og bransjefolk.

Tidligere søndag bekreftet Camilla Sand, presseansvarlig for Melodi Grand Prix i NRK, at NRK var klar over videoen.

Prosjektleder for MGP i NRK, Stig Karlsen, uttalte på en pressekonferanse søndag at han skal i møte med NRK mandag for en grundigere teknisk redegjørelse. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.