Dagfinn Lyngbø (46) har lenge vært en av Norges mest populære standup komikere. De siste årene har han vært aktuell med showet «Supersmud».

I fjor omsatte selskapet til Dagfinn Lyngbø, Punch as, for 8,1 millioner, mot 16,3 millioner i 2017. Resultatet før skatt endte på 4,4 millioner, mot 12,2 millioner i 2017, en nedgang på nesten 64 prosent.

«Supersmud» hadde premiere i Bergen 2016 og ble spilt til sammen 319 ganger. Siste forestilling var i løpet av 2018. Den reduserte driftsinntekten kan dermed skyldes færre forestillinger av «Supersmud», den kritikerroste forestillingen, som ifølge hans egen nettside solgte cirka 160.000 billetter.

Det som begynte som ukentlige, korte humorinnslag på en liten scene i Bergen har utviklet seg til å bli millionbutikk. Gjennombruddet til komikeren kom i 1999 med forestillingen «Dagfinn Lyngbø Live».

Taper på aksjeinvesteringer

Lyngbø tar ut et utbytte på 750.000 kroner. Det holder nok til salt på maten, men det er ingen utbyttefest, i fjor tok han et utbytte på 2,8 millioner. Utover det tok Dagfinn Lyngbø ut lønn og andre godtgjørelser til en verdi på i overkant av 1,3 millioner i fjor.

Lyngbøs talsperson, Elina Krantz, har ikke besvart DNs spørsmål.

Regnskapet viser at verdireduksjonen på andre finansielle instrumenter var på 1,2 millioner kroner i fjor. Med andre ord opplevde Lyngbø, som mange andre, litt tyngre tider i aksjemarkedet i fjor. Aksjonærregisteret viser at han ved utgangen av 2018 blant andre holdt aksjer i Boregaard, Funcom, Every, Aker BP, Scatec Solar og Norwegian Air Shuttle. I tillegg har han investert i unoterte verdipapirer i eiendom. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.