Med et resultat på 3,3 millioner kroner før skatt øker komikeren med 22 prosent fra året før. I 2017 var resultatet på 2,8 millioner.

Omsetningen økte også fra fire til 4,7 millioner.

– Som styreleder i selskapet må jeg si meg svært godt fornøyd med Sigrid Bonde Tusviks innsats i 2018, skriver Bonde Tusvik i en pressemelding.

Rekordåret gjør at Tusvik tar ut et utbytte på 2,5 millioner, samt en lønn på 760.000 kroner.

Alltid overskudd

Siden opprettelsen i 2012 har Sigtus as gått med solide overskudd i samtlige år, og kan skilte med millionresultat hvert av de siste seks årene. 2018 var imidlertid ny rekord for Tusvik.

Da podkasten Tusvik og Tønne ble startet i 2012 holdt de på i flere år uten å tjene en eneste krone.

I de senere årene har derimot pengene rent inn, både i form av reklameinntekter og andre inntekter fra liveshow.

Til tross for de solide resultatene, sier Tusvik at selskapets aktivitet vil reduseres i 2019. Grunnen skal være et nytt «HMS-regime».

– Selskapets frontfigur skal drive kvinnekamp, i tillegg til helgefri og åtte ukers sommerferie. Et samlet styre er bekymret, sier hun.

Investor og samfunnsdebattant

I 2017 skrev DN om spareappen Spiff, hvor Tusvik er investor. Den gangen uttalte hun at hun ikke ville bruke «pengene mine på et dødskjedelig aksjemarked», men heller ta sjansen med spareappen.

Per 2018 står Tusvik oppført med aksjeandeler i nevnte Spiff, samt det private aksjeselskapet Alaz as.

Sigrid Bonde Tusvik er kanskje best kjent som den ene av duoen Tusvik og Tønne, hvor hun sammen med venninne og kollega Lisa Tønne driver Norges mest populære podkast. Til sammen har de nærmere 200.000 nedlastinger i uken, og ifølge E24 dro podkasten inn 2,2 millioner kroner på reklame fra januar til august 2018.

Hun har også vært med å starte kvinnemagasinet Altså, hvor Tusvik både er fast spaltist og deleier.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.