Fredrik Skavlan AS er morselskapet i Skavlan-konsernet, som består av produksjonsselskapet Monkberry AS og svenskregistrerte Fredrik Skavlan AB.

DN skrev nylig om resultatene i Monkberry, selskapet som produserer tv-programmet «Skavlan», som går på NRK1 og SVT.

Monkberrys årsresultat var på 1,6 millioner kroner, mens Fredrik Skavlan AB endte med et resultat på 4,6 millioner kroner.

Skavlan vant Gullruten 2016 for beste underholdningsprogram.

Interne transaksjoner

Fredrik Skavlan eier 75 prosent av Monkberry, og i årsregnskapet til Monkberry kom det frem at Skavlan fikk et utbytte på 3,75 millioner kroner.

Nå er også resultatene i Fredrik Skavlan AS klare, og resultatet forteller at Skavlan satt igjen med 16,5 millioner kroner etter skatt.

Skavlan tok et utbytte på 700.000 kroner.

Men tallene er ikke så gode som de ser ut på papiret, får DN bekreftet av styreleder Ole Johan Prytz.

Han forteller at de økte finansinntektene kun er interne selskapstransaksjoner.

- Det skyldes rett og slett endrede skatteregler. Her er det tatt et utbytte fra det svenske selskapet og Monkberry, og lagt inn i Skavlan as. En del av pengene er nå tilbakeført til selskapene. Dette er ikke noe Fredrik personlig driver med, han er en utøvende journalist og ikke involvert i denne delen av selskapet, sier Prytz.

Les også: Thomas og Harald øker med millioner

Kontroverser

Skavlans 2015 var på tv-skjermen kanskje mest husket for bråket rundt programlederens intervju med Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson.

Kringkastingsrådet mottok 3600 klager på programmet, men Skavlan fikk ikke noe kritikk av rådet.

Styreleder Prytz forteller at 2015 har vært et stabilt år for Fredrik Skavlan AS, og forventer at 2016 blir det samme.

– Dette viser tallene for Fredriks totale virksomhet, både som programleder, foredragsholder og tegner, sier Prytz.

Når det gjelder resten av konsernet,  sier Prytz at 2016 så langt ligger an til å gi litt dårligere resultater i Monkberry, men muligens litt opp i Sverige, der selskapet har mer ekstern virksomhet.

Fredrik Skavlan har ikke besvart DNs henvendelse torsdag.

Følg markedene med DN Investor(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.