Selskapet Deepwater Records & Entertainment, som er heleid av Kristian Valen (43), endte på et resultat før skatt på minus 1,2 millioner i 2017, mot minus 1,3 millioner året før.

Omsetningen endte på 2,2 millioner kroner i 2017, hvilket er laveste omsetning for selskapet på ti år. Kristian Valen opplyser i en epost til DN at inntektene kommer fra royalties på musikk og arrangement i inn- og utland. Han skriver også at det lave resultatet er helt etter planen.

– Når man skriver et nytt show, så har man ikke tid til å stå på scenen og jobbe samtidig, så da blir det selvsagt ikke inntekter, skriver Valen.

Omsetningen for 2016 lå på 3,2 millioner kroner, mens den for tidligere år har vært betydelig høyere: i 2015 omsatte Valens selskap for 12,7 millioner kroner, mens tallet for 2014 var 18,9 millioner kroner.

Valen satte ifølge regnskapet av tre millioner til utbytte i fjor, selv om selskapet endte året i minus. Dette skal blant annet motregnes en gjeld Valen hadde til selskapet på rundt to millioner kroner. I tillegg bevilger Valen seg en lønn på i overkant av én million kroner i selskapet hvor han er den eneste ansatte.

Samboerskapet røk

At omsetningen har vært lavere etter 2015, knytter Valen til et bevisst valg om å jobbe mindre.

– Jeg valgte rett og slett å jobbe mindre i håp om å redde mitt samboerskap, og vi drev da med å flytte til utlandet, skriver han i eposten.

Fjoråret var likevel innholdsrikt for komikeren. Han deltok i Melodi Grand Prix på våren, og på høsten jobbet han mye med sin kommende forestilling, «Åsted Valen». I tillegg var Valen innom lagmannsretten etter at han i 2016 ble dømt til 21 dagens fengsel for trusler, en dom han anket. Ifølge VG ble dommen gjort om til betinget fengsel i november.

Du har nå lagt bak deg et par turbulente år. Har dette hatt noen innvirkning på regnskapstallene?

– Det stemmer at jeg har hatt det utrolig tøft, med et samboerskap som dessverre røyk, men jeg angrer ikke på at jeg valgte å prioritere samvær og reise med min samboer og skriving, heller enn å turnere og stå på scenen den korte tiden. Jeg har tross alt stått på scenen over 4000 ganger de siste 15–20 år sammenhengende, skriver han, og legger til at det var godt å få roet ned.

Han ser likevel frem til fortsatt arbeid med «Åsted Valen», som har premiere til høsten.

– Det ser meget lovende ut. Jeg gleder meg som et barn til å komme tilbake på scenen for å igjen kunne vise galskapen jeg har brukt de to siste årene på, skriver han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Sitter som en konge i verdens beste bil
Den er like firkantet som før og koster skjorta, men du kommer deg frem der du vil.
02:24
Publisert: