Tirsdag ble strømmetjenesten Disney Plus lansert, og det mange har omtalt som begynnelsen på en større «strømmekrig», er i gang.

Disney, som sitter på rettighetene til mange folkekjære animasjonsfilmer som «Frost» og «Løvenes konge», har kastet seg ut på markedet og gjort sin katalog tilgjengelig for et amerikansk, kanadisk og nederlandsk publikum.

I tillegg til klassikerne får brukerne tilgang på Marvel-universet, så vel som «Star Wars» og kunnskapskanalen National Geographic.

Prisen i USA er syv dollar i måneden, altså omtrent 64 norske kroner. Det er halvparten av vanlig pris for en måned med Netflix i USA, melder CNN Business.

Strømmesatsingen til Disney kan komme til å koste selskapet dyrt. CNN melder at innsatsen er høy, og at selskapet risikerer å tape 4,4 milliarder dollar de neste to årene.

På lanseringsdagen hadde selskapet 1,9 millioner brukere registrert i USA, melder Business Insider.

Netflix ikke bekymret

Disney kan muligens ha kommet litt sent til festen. Strømmegiganten Netflix har allerede rundt 160 millioner brukere verden over. I oktober meldte de at ytterligere 6,8 millioner logget seg inn forrige kvartal.

Det var en forbedring fra i sommer da brukertallet gikk ned for første gang og aksjen falt med 11 prosent. Da selskapet skulle legge frem kvarttallstallene sine i oktober, hadde de falt tre måneder i strekk.

Den største strømmeaktøren ser imidlertid ikke mørkt på den stadig økende konkurransen. I et brev til investorene i oktober beroliget Netflix og viste til den varslede «strømmekrigen».

– Den varslede ankomsten av nye tjenester som Disney +, Apple TV+, HBO Max og Peacock betyr økt konkurranse, men vi er alle små sammenlignet med linær-tv, skriver Netflix.

– Og mens de nye utfordrerne har mange gode titler (spesielt i sine kataloger), har ingen variasjonen, mangfoldet og kvaliteten som det originale innholdet vi produserer verden om.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.