Værforholdene har gjort at det verken er mulig for flyene å lande eller lette.

- Vi vil åpne Gardermoen igjen klokken 10.00 med 11 fly i timen inn og 20 ut. Kapasiteten er fremdeles ganske redusert siden vi fremdeles har 1-2 centimeter med is flere steder, sier informasjonssjef ved Oslo Lufthavn Gardermoen Jo Kobro til VG Nett.

Passasjerer som skal reise til eller fra Gardermoen kan forevente seg forsinkelser utover dagen.

- Jeg må bare be om at folk smører seg med tålmodighet de neste timene. På grunn av været som har vært vil det bli flere forsinkelser og innstillinger, og det er vanskelig å si når problemet vil rette seg opp, sier han.

Før klokken ti var hele flyplassen stengt, og Kobros eneste håp var høyere temperaturer.

- Foreløpig holder vi stengt frem til klokken 10.00. Vi håper da at temperaturen blir høy nok til at trafikken kan begynne å gå som normalt, sier Kobro.

- Vi har forsøkt alt mulig. Når vi legger sand på rullebanen blåser den bare bort. Vi har derfor ikke stabile nok forhold til at fly kan lette eller lande hos oss, sier Kobro.

Til tross for isproblemet, ber flyplassen passasjerene likevel om å møte til avtalt tid. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.