Legemiddelselskapet Algeta fikk et resultat på -51 millioner kroner før skatt i tredje kvartal 2009, mot et resultat på -37 millioner kroner i samme periode året før.

Det blir opplyst i kvartalsrapporten fredag.

Driftsresultatet var -44 millioner kroner (-39). Selskapet hadde inntekter på 7,0 millioner kroner i kvartalet.

Cash
Ved utgangen av tredje kvartal hadde Algeta en kontantbeholdning på 559 millioner kroner, sammenlignet med 293 millioner kvartalet før. Oppgangen skyldes at selskapet i tredje kvartal inngikk samarbeidsavtalen med Bayer for Alpharadin.

Selskapet opplyser at fase III av ALSYMPCA-studien går som planlagt og venter fortsatt at kostnadsnivået, som følge av det pågående fase III- programmet, vil være noe høyere i 2009 enn i 2008.

Utviklingen av produktet så langt har påvist forlenget levetid, bedre livskvalitet samt mindre smerter og bivirkninger hos pasienter med langt fremskreden prostatakreft.

Gigantavtale
I september i år inngikk algeta en samarbeidsavtale med legemiddelgiganten Bayer som sikrer videre utvikling og global kommersialisering av Algetas hovedprodukt, Alpharadin.

Dette terapeutiske legemiddelet er under utvikling, og skal benyttes i behandlingen av kreft med spredning til skjelettet.

Avtalen har en anslått verdi på over 4,8 milliarder kroner (560 millioner euro) og er den største i sitt slag noen gang for et norsk legemiddelselskap, melder selskapet.

Les mer: Gigantavtale med gigant og - Den aksjen kan gå helt bananas (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.