Politiet har siktet mannen for å ha begått underslag i to firmaer hvor han var henholdsvis regnskapsfører og økonomisjef, og opplyser at mannen erkjenner å ha begått samtlige forhold i siktelsen.

– Siktedes eiendeler er beslaglagt, herunder eiendommer som hus, hytter, samt pengebeholdning, innbo, biler og annet løsøre. Målet er at mest mulig av verdiene tilbakeføres til fornærmede i saken, opplyser politiadvokat Frode Aabak i Vestoppland politidistrikt.

Samboer helerisiktet

Saken ble avdekket i april i forbindelse med politiets etterforskning av et annet firma for skatte- og regnskapsmessige overtredelser i nabodistriktet Romerike. Politiet opplyser at siktede førte regnskap for denne bedriften, og han er nå også siktet for disse overtredelsene.

I tillegg er mannens samboer siktet for heleri.

– Det er naturlig at vi gjennomgår den delen av saken nå i lys av det materialet vi besitter. Etter dette vil det bli tatt stilling til tiltalespørsmålet, sier Aabak.

Til eget forbruk

Først mente politiet det dreide seg om et beløp på i overkant av 10 millioner kroner, men etterforskningen viste at beløpet var høyere. Nå tror ikke politiet at det er større beløp på avveie.

– Vi mener vi har god oversikt over hva pengene har blitt brukt til. Det er i hovedsak eiendomskjøp, bilkjøp og et høyt personlig forbruk, sier Aabak.

Politiet sender saken videre til statsadvokaten.

Ifølge NRK er mannen også tidligere dømt for økonomisk kriminalitet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.