– Europa er sveket, og dersom vi ikke står opp mot dette, vil kontinentet til slutt ikke lenger tilhøre innbyggerne som lever her, sa Orban i en tale i Budapest fredag.

Orban trakk blant annet fram den ungarskfødte mangemilliardæren George Soros som eksempel og hevdet at tilstrømmingen av flyktninger er et resultat av planer lagt av «godt organiserte pengeflyttere, folk som ikke forholder seg til nasjonale grenser, samt av ledere som aldri er valgt av folket».

– Undergraver enkeltstater

Orban anklager også venstresiden i europeiske land for å undergrave enkeltstater til fordel for internasjonale og kosmopolitiske samfunn.

– Det er vanskelig å se for se at store europeiske land, med store og velfungerende etterretningstjenester, ikke var forberedt på den daglige tilstrømmingen av tusenvis av flyktninger til Europa, sa Orban.

Muslimsk trussel

Ungarn har rullet ut piggtråd og lukket grensen mot Kroatia og Serbia, og Orban har gjentatte ganger tidligere omtalt muslimske flyktninger som en trussel mot europeisk kultur og kristne verdier.

Han har også markert seg som en hard motstander av Tysklands statsminister Angela Merkels innsats for å etablere en mekanisme der EU-land binder seg til nasjonale kvoter slik at fordelingen av asylsøkerne blir mer rettferdig.

– Ikke demokratisk

– Hvem stemte for å ta imot flere millioner mennesker som kom ulovlig, for så å fordele dem mellom EUs medlemsstater? Det som skjer, er ikke demokratisk, sa han i et radiointervju fredag.

– Hvem ga noen av Europas ledere myndighet til å føre en slik politikk? Dette er et demokratisk kontinent, sa Orban, som hevder at det nå rår anarki i EU.

– Europas folk begynner å våkne. De innser at immigrasjon er et kulturelt spørsmål, at vår identitet står på spill, sa han. (©NTB)

Les også:

Disse boligene falt 4 prosent i oktober

Bieber-sponsorer krever erstatning

Arbeidsledige kommer ikke lenger raskt i ny jobb: - Det kan se ut som det er uttømt

Se DNtv: Én øvelse trener hele kroppen

 

Én øvelse trener hele kroppen
Men før du kan gjøre den, må du mestre disse tre baseøvelsene.
01:19
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.