– Mange unge har ikke noe forhold til verktøy lenger og fikser sjelden ting hjemme. Det er PC-en og mobilen som er i sentrum, sier Tommy Johansen, direktør for Entreprenørforeningen Bygg og Anlegg (EBA) avdeling Vestenfjelske til Bergens Tidende.

På bygda er det fortsatt mer vanlig at unge får ta del i praktiske og tekniske utfordringer.

– Dermed har de større forutsetninger for å klare seg i håndverksfagene, og derfor er denne gruppen spesielt ettertraktet blant entreprenører, sier Johansen.

Men populariteten gjelder ikke bare byggfagene.

– Også i industrien og i olje- og maritim virksomhet ser mange arbeidsgivere det som et pluss å være fra landet og aller helst fra gård, hevder direktør for rekrutteringsselskapet Jobzone i Bergen, Reidar Bøen.

– På en båt, et industrianlegg eller en plattform er det ofte mange oppgaver av ulike karakter som du er alene om å løse. Folk fra gård har ikke så mange å spørre og er vant til å løse oppgavene selv, sier Bøen.

En annen viktig fordel de unge fra gård har er at de klarer å komme seg opp om morgenen, mener Johansen.

– Det er faktisk et stort problem for mange unge som starter i arbeidslivet i dag. Men de fra gård er som regel vant med å begynne arbeidsdagen tidlig, sier Johansen. (©NTB)

Les også:

Slik steker du perfekt biff

Varer på døren er ikke liv laga  

  Studentene alle vil ansette
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.