Aksjonærene ved Oslo Børs blir stadig eldre, viser data fra Oslo Børs/VPS som Aftenposten har fått tilgang til. I tillegg blir det stadig færre privatinvestorer på børsen.

Kommunikasjonssjef ved Oslo Børs, Guro Steine, tror børsnoteringen av "folkeaksjene" Statoil og Telenor i 2000 og 2001 bidro til å øke antall aksjonærer for ti år siden. Men hun tror også at det forklarer hvorfor det har stagnert siden.

- En del har vært langsiktige eiere, men noen av dem har valgt å gå ut av markedet, sier Steine.

Anders Skar som er daglig leder i nettmeglerhuset Nordnet stor det er nordmenns holdninger som holder folk borte:

- Oppfatningen er fortsatt at aksjer er farlig, en gambling man ikke bør holde på med. Vi har et holdningsarbeid å gjøre. Folk tror det er vanskelig, men egentlig holder det lenge med litt sunn fornuft og litt bevissthet på hva man holder på med, sier Skar.

De to finansstudentene Morten Fylkesnes og Mats Kirkebirkeland tror avisoppslag om hvor vanskelig ting er i finansmarkedet gjør at ungdommen holder seg unna.

- Folk hører at naboen taper penger, og blir mer bekymret for å investere og risikere selv, sier Fylkesnes.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.