De store bankene fulgte raskt etter da Norges Bank satte ned styringsrenten. Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) mener renten burde blitt stående og frykter enda større boligoptimisme, særlig i Oslo, melder NRK

– Styringsrenten har en svært sterk effekt på boligmarkedet. Nå frykter vi at folk vil gå enda lenger i budrunder og presse prisene opp ytterligere, sier NEF-leder Carl O. Geving. Han slår kaldt vann i blodet på dem som kunne tenkes å gå for drømmeboligen på første forsøk.

– Ikke gjør det med en gang du skal etablere deg. Ta heller det nest beste; aksepter litt lengre reisevei og litt lavere standard for å unngå å kjøpe for dyrt, er rådet fra Geving.

Sist inn først ut?

Også Forbrukerrådet vil legge en demper på optimismen i boligmarkedet og viser til at arbeidsmarkedet kan bli langt tøffere fremover.

– Det er tap av inntekt som er det største spøkelset akkurat nå. Arbeidsledigheten skal stige, sier daglig leder for Finansportalen til Forbrukerrådet, Elisabeth Realfsen, og minner om at det er de unge som er mest utsatt.

– Er du ung, er du kanskje den siste som ble ansatt og den første som må gå.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: - Vi risikerer å få et raskt omslag i boligmarkedet og et fall i boligprisene. Det er farlig.

 
Slik forklarer han rentekuttet  

- Dette er feil