– Alle er avhørt og erkjenner de faktiske forhold, sier politiadvokat Bernt Olav Bryge ved Agder politidistrikt til Adresseavisen.

Det var i oktober i fjor at nettsiden til Dagbladet ble hacket. Flere publiserte Dagbladet-artikler ble endret, og det ble lagt inn grove, falske utsagn.

En publisert sak fikk tittelen «Erna Solberg sier det er greit» og ingressen «Pedofili er greit så lenge man ikke får sæd på barnet».

Nå viser politiets etterforskning at tre mindreårige personer sto bak hackingen. Den hovedmistenkte bor på Sørlandet, mens de to andre er bosatt på Østlandet.

– Den av de tre som politiet anser som hovedovertreder har erkjent straffskyld. De to som anses som medvirkere erkjenner ikke straffskyld, sier Bryge.

Hackingen skjedde ved at de tre logget seg inn på Dagbladet med det lekkede passordet til en journalist i avisen.

Dagbladets sjefredaktør Alexandra Beverfjord sier til Adresseavisen at hun ikke har noen kommentarer til politiets etterforskning.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.