41 prosent av de under 30 år ønsker mer vern av rovdyr, mens 11 prosent vil ha færre rovdyr. Det viser en meningsmåling fra Sentio.

Målingen viser imidlertid at de unge ikke deler syn med de eldre. Folk over 60 er mest skeptisk. Blant dem er det 17 prosent som ønsker mer vern av rovdyr, mens 36 prosent synes dagens vern er for strengt, skriver Nationen.

– Som i så mange andre miljøspørsmål tar ungdommen ansvar og går foran. De eldre er mer skeptisk til miljøvern generelt, og det kan jo være derfor de vegrer seg også når det gjelder dette, sier Naturvernforbundets leder Lars Haltbrekken.

Norges Bondelags styremedlem Einar Frogner mener på sin side det er en naturlig årsak til at de under 30 år vil ha mer vern. De har nemlig ikke opplevd kostnaden ved rovdyr på nært hold, mener han.

– Det er vanskelig å analysere disse tallene, men det er vel færre unge som har kjent dette på kroppen. Litt avhengig av hvor i landet de bor, er det mindre sannsynlig at de har opplevd de personlige tragediene som treffer folk etter rovdyrangrep. Vi i Bondelaget har erfaring med at ungdom som kommer tett på den siden av det, ofte endrer synet på hvordan rovdyrbestandene bør forvaltes, sier Frogner.

Ifølge målingen er det folk i Oslo og Akershus som ønsker mest vern, tett fulgt av Nord-Norge. Skepsisen er sterkest i Midt-Norge, fulgt av resten av Østlandet. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.