Etter norsk regelverk er det forbudt for utenlandske spillselskaper å markedsføre pengespill i Norge

Likevel har logoen til det Malta-baserte spillselskapet Unibet vært å se på tv-skjermen under NRKs sjakksendinger de siste dagene.

Ettersom turneringen pågår i Tyskland har spillselskapet kjøpt seg lovlig reklameplass på sponsorveggen bak bordet til spillerne. På denne måten unngår Unibet norsk lovgivning og kan dermed markedsføre seg mot NRKs seere. VG sender også live fra sjakkmesterskapet.

LES OGSÅ:Norsk Tipping kalles dobbeltmoralske

Den sentrale reklameplasseringen til Unibet har fått Lotteritilsynet til å reagere.

Seniorrådgiver Lotteritilsynet, Monica Alisøy Kjelsnes, sier de tok kontakt med NRK mandag formiddag for å avklare hva som har skjedd.

– Vi har undersøkt med NRK om hvordan disse sendingene blir gjennomført, men har fått tilbakemelding om at de ikke har hatt påvirkning på sponsorveggen. Etter det vi har fått opplyst har NRK kjøpt sendingene og de kan ikke påvirke hvordan sendingen blir presentert. Da mesterskapet blir sendt fra utlandet er det også begrenset hva vi kan gjøre, sier Kjelsnes.

Kjøpte sponsorplass

Lotteri- og pengespilloven gjelder i utgangspunktet ikke markedsføring av pengespill på internasjonale turneringer som foregår i utlandet.

– Denne tematikken er ikke ukjent for oss. Vi har hatt lignende problemstillinger til vurdering tidligere, sier Kjelsnes.

LES OGSÅ:Betsson truer Unibet med søksmål

PR-ansvarlig for Unibet i Norge, Steffen M. Løvholen, sier sponsorplasseringen er kjøpt helt bevisst.

– Vi prøver ikke å legge skjul på at en del av målgruppen vår er nordmenn. Men dette sendes fra Tyskland, så det er ikke kun gjort for å treffe personer i Norge, sier han.

Lite NRK kan gjøre

NRKs sportssjef, Rune Haug, sier det er lite kanalen kan gjøre med sponsorveggen der Unibet og NRK figurer - side om side.

– Arrangøren i Berlin har valgt å synliggjøre sine største samarbeidspartnere på denne måten i spillerlokalet. Det er ikke noe vi i NRK har jurdisk rett til å påvirke, skriver Haug i en tekstmelding til DN.

Han understreker samtidig at det «selvfølgelig» ikke er noe samarbeid mellom NRK og Unibet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.