- Man blir litt stresset i en sånn situajson, jeg skjønte at det ikke var lovlig, så jeg tok posen jeg fikk, sa Nils Aksel Ellingsen, tidligere teknisk sjef i Unibuss under sin forklaring i retten onsdag.

På kontoret til MAN i München i Tyskland fikk Ellingsen overlevert en papirpose med kontanter, i alt 700.000 kroner. Utenfor kontoret ventet en representant fra MAN Last og Buss as og en medtiltalt 67-åring.

-Vi delte 50-50, og hadde avtalt det på forhånd, sa Ellingsen om kontantene.

Den medtiltalte 67-åringen nekter straffskyld.

Ellingsen er én av i alt seks personer som er tiltalt for utroskap og grov korrupsjon for samlet 12 millioner kroner. Den øvre strafferammen for de tiltalte er 16 års fengsel. Flere av de tiltalte erkjente delvis straffskyld i Oslo tingrett mandag.

Kjørte BMW hjem

Det var en artikkel i en tysk avis sommeren 2011 som ledet til etterforskningen av Unibuss-saken. Her kom det frem at et kommunalt busselskap i Oslo var involvert i korrupsjonsskandalen som den tyske bussprodusenten Man ble etterforsket for. Idag er fire nordmenn dømt og én person frifunnet i samme sakskompleks (se faktaboks).

- Da du reiste til Tyskland og mottok dette, forstod du at du ikke skulle ha pengene? lurte tingrettsdommer Finn Haugen.

-Ja, svarte Ellingsen.

-Jeg er skyldig i og ha mottatt bestikkelser fra Man, sa han.

Ifølge Ellingsen dro de to videre på hotellet og delte kontantene, for deretter å kjøpe en BMW som de kjørte hjem til Norge.

-Satt dere som vi ser på film og delte papirbunker? spurte tingrettsdommeren.

-Ja, det var nesten sånn, det var 50-50, og det var helt nøyaktig, svarte Ellingsen.

Da han kom tilbake til Norge la han kontantene i garasjen og vekslet inn litt og litt.

-Jeg gjemte dem unna, litt i garasjen og litt i kjelleren, fortalte Elllingsen.

Mer om korrupsjonsaken i Unibuss:

- Jeg risikerte å få sparken

Spanderte Formel 1-tur

Fikk 10.290 euro per buss dnPlus (+)

Les også på Dn.no nå:

– Det blir et blodbad, og det har allerede startet

Kinesisk luksus: Suite til en million kroner natten og 30 Rolls Roycer  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.