Professor Frank Aarebrot (67) ved Universitetet i Bergen er tildelt Forskningsrådets formidlingspris.

– Engasjert og uredd, tydelig og klar i all sin kommunikasjon og med en imponerende gjennomslagskraft, lyder karakteristikken fra juryen, som pekte ut Frank Aarebrot som soleklar vinner av årets formidlingspris.

Årets vinner av formidlingsprisen har evnet å skape engasjement og oppmerksomhet, ikke bare om sitt eget fagfelt, men også om samfunnsspørsmål generelt, skriver juryen i sin begrunnelse.

I februar i år hevet han listen for forskningsformidling et hakk høyere med maratonforelesningen «Norgeshistorien på 200 minutter», som ble direktesendt på NRK2.

Frank Aarebrot har i en årrekke holdt høyt tempo som forskningsformidler. Han er et yndet intervjuobjekt for journalister og kanskje den professoren på Universitetet i Bergen som har størst oppmøte på sine forelesninger.

Det var ni kandidater til årets formidlingspris. Prisen er på 250 000 kroner.

Formålet med Forskningsrådets formidlingspris er å belønne og stimulere til formidling av egen forskning overfor et bredt publikum. (©NTB)

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.