Barth var en av Norges mest internasjonalt anerkjente akademikere. Han var professor emeritus ved Universitetet i Oslo, Universitetet i Bergen, Emory University i Atlanta og ved Harvard.

Barth tok doktorgrad i 1957 med avhandlingen «Political Leadership among Swat Pathans», som ble utgitt som bok to år senere. Boken regnes for å være referanseverket om folkegruppen pasjtunerne, som lever i Afghanistan og Pakistan.

Barth var universitetsstipendiat ved Universitetet i Oslo fra 1953 og forskningsstipendiat ved Norges allmennvitenskapelige forskningsråd fra 1958 til 1961. Samme år ble han knyttet til Universitetet i Bergen som dosentstipendiat, og fra 1965 til 1974 var han professor i sosialantropologi i Bergen. Deretter tok han over professoratet i etnografi ved Universitetet i Oslo og bestyrerstillingen ved Etnografisk Museum, fram til han ble statsstipendiat i 1985.

I 2008 ble Barth utnevnt til æresdoktor ved Universitetet i Bergen for sitt «viktige bidrag til etableringen og utviklingen av moderne sosialantropologi i Norge og for sitt grensesprengende og, internasjonalt sett, innflytelsesrike vitenskapelige bidrag siden 1950-tallet og fram til i dag». Samme år ble han også utnevnt til kommandør av St. Olavs Orden for sin innsats innen sosialantropologi.

I august 2012 ble Barth utnevnt til æresdoktor ved Universitetet i Zürich. Han var gift med professor Unni Wikan.

 

Les også: Vant ikke – fikk penger likevel

- Nedslående resultater - som nesten kan være vanskelige å tro

Gjør meglercomeback (+)

 

Se DNtv:

DNs nye sider for markedsinformasjon gjør 40 millioner kalkulasjoner hver dag:

DNs nye sider for markedsinformasjon gjør 40 millioner kalkulasjoner hver dag
Her kan du få overblikk og oppleve nye sammenhenger. Vår finansjournalist Marte Ramuz Eriksen guider deg gjennom sidene.
04:01
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.