– Det er nesten en fornærmelse mot voksne mennesker å presentere noe sånt, men det er helt typisk for vår tids managementhysteri, sier professoren om utdanningsvisjonen til høyskolenettavisen Khrono.

Forslaget skulle vedtas på et møte før påske, men styret var ikke fornøyd og sendte visjonen tilbake for «ytterligere bearbeiding». Aller minst fornøyd var Gundersen.

– Slike visjoner består bare av floskler, og egner seg ikke i det hele tatt i en institusjon som UiO. Dette er en type ledelsesverktøy som kanskje egner seg på McDonalds, men ikke i en kunnskapsorganisasjon. Det blir en nesten barnslig måte å skulle lede forskere og andre høyt utdannede på, mener han.

Ingen tidsplan

I forslaget står det blant annet: «I fellesskap søker institusjonen, lærerne og studentene nye sammenhenger mellom utdanning, forskning og innovasjon, på tvers av kunnskapsområder og profesjoner, i samspill med samfunnet.»

Universitetsrektor Ole Petter Ottersen mener det er viktig med en visjon som tydeliggjør UiOs identitet.

– En visjon for utdanningskvalitet er en måte å utvikle en felles forståelse av hva slags utdanning et ledende forskningsuniversitet tilbyr, sier han.

Det foreløpig ikke laget noen tidsplan for når styret skal behandle saken på nytt. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.


Les også:   Vant til å jobbe mye


Genistrek i regningen (2013)

Mener nerdene og geniene taper kampen om universitetsjobbene  (2013)

Hold deg oppdatert på DN Investor