Vladimir Antonovs frynsete rykte førte til at Spykers styreleder Victor Muller måtte kjøpe ut den russiske finansmannen for å få lov til å kjøpe Saab av General Motors for et knapt år siden.

Siden den tid har Vladimir Antonov arbeidet hardt for å renvaske seg fra anklagene om tette bånd med russisk mafia. Den svenske avisen Dagens Industri skriver at at GM nå har endret mening om Antonov og at han nå er på vei tilbake i eiergruppen.

Vladimir Antonov vil ikke gi noen kommentarer før etter den 26. januar - ettårsdagen for Spykers Saab-kjøp.

- Da kan vi oppdatere deg bedre om situasjonen, skriver den russiske investoren i en epost til avisen.

Sterk utvikling
Spykers aksje har gått sterkt den sist uken og steg ni prosent på mandag og 30 prosent på tirsdag, før den falt tilbake fem prosent igår, skriver Dagens Industri.

"Den eneste forkl#229en som jeg kan se at er at markedet mener rapporten for gjerde kvartal er positiv, skriver styreleder Victor Muller i en epost til den svenske avisen.

På fabrikken i Trollhätten har produksjonstakten blitt senket fra 39 biler i timen i fjor, til 28 i timen nå. Det gir en årstakt på 50.000 biler. Opprinnelig lå salgsmålet på 80.000 biler i året.

Les også:

Saab kjøpt for mafiapenger

Spyker-bakmann mafiafrikjent (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.