Børsuroen den siste tiden er illevarslende for oljeprodusenter. Mandag kveld er prisen på et fat nordsjøolje med levering i oktober nede i 42,41 dollar, en nedgang på 3,05 dollar, eller 6,73 prosent,  siden fredag.

Amerikanske lettolje, den såkalte WTI-oljen har falt under 40 dollar gjennom mandagen og omsettes til 38,07 dollar  rett før klokken 22 norsk tid. Det er en nedgang på 2,38 dollar, eller 5,88 prosent i løpet av handelsdagen. Dette er første gangen WTI-oljen har blitt handlet under 40 dollar siden 2009, skriver Bloomberg News.

Så sent som for et år siden kostet et fat nordsjøolje 100 dollar, men siden den gang har nedturen vært ganske konstant. Produksjonen av olje har i en periode ligget over etterspørselen, noe som både skyldes økt produksjon blant tradisjonelle produsenter og økt produksjon fra skiferoljeprodusenter i USA.

Den amerikanske kjøresesongen er vanligvis en driver i etterspørselen etter olje. Nå som sommeren går mot slutten i USA og kjøresesongen avsluttes med Labor Day i begynnelsen av september, kan dette gjøre av overskuddet av olje i markedet stiger ytterligere.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.