Visepolitimester Somyot Poompanmoung hadde på forhånd sagt til Reuters at 5.700 politifolk og soldater ville bli sendt til Bangkok søndag og at utrykningsenheter var klare til å stoppe eventuelle protester andre steder.

Om morgenen søndag myldret det med politifolk og journalister i Ratchaprasong-området i den thailandske hovedstaden, men det var få demonstranter å se.

Enkelte kjøpesentre i området valgte å stenge eller å ha redusert åpningstid søndag. I tillegg valgte operatøren av jernbanenettet å stenge flere viktige stasjoner.

En gruppe demonstranter og tilskuere som hadde samlet seg på en gangvei hvor det har vært flere små protester i det siste, flyktet da hundrevis av soldater kom mot dem. Politiet sier at de har arrestert «noen» av demonstrantene.

Etter flere måneder med politisk uro tok Thailands forsvarssjef, general Prayuth Chan-ocha, makten i landet i et kupp den 22. mai.

Det er innført unntakstilstand, portforbud og forbud mot at flere enn fem mennesker kan samle seg på offentlige steder i landet.

Likevel har det vært daglige, men små protester i hovedstaden siden kuppet. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.