21 millioner dollar i militærhjelp er nå frosset, og det utgjør rundt en tredel av den årlige militærhjelpen til landet.

USA innstiller også all trening av thailandske militære og skal vurdere sin øvrige bistand til landet, opplyser en talskvinne for amerikansk UD, Marie Harf.

USA har innført lover som pålegger administrasjonen i Washington å stanse all støtte til militære som griper makten i kupp.

President Barack Obamas administrasjon var raskt ute med å fordømme militærkuppet i Thailand.

Utenriksminister John Kerry slo fast at kuppet ikke på noe vis kunne rettferdiggjøres og gjorde det også klart at det ville få følger for Thailands forhold til USA.

– Vi krever at det straks blir gjeninnført sivilt styre, at demokratiet blir gjenopprettet og selvsagt at menneskerettighetene respekteres i en tid preget av usikkerhet, sier Harf.

Myndighetene i Washington advarer samtidig amerikanere mot å besøke Thailand, så sant det ikke er tvingende nødvendig. (©NTB)

Les også:
Søstrene tømmer selskapet
Hyrer topp-lobbyist i USA
– Jeg fikk så mye å drikke at det avgjort ikke virket sånn (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.