Den amerikanske burgerkjeden McDonald's kunngjorde sist uke at den trekker seg ut av Krim, og stenger alle sine tre restauranter på halvøya.

McDonald's benekter at dette er politisk motivert, og hevder det har med logistikk- og leveranseproblemer. Restaurantene har heller ikke fungerende bank- og betalingssystemer.

Konkurrententen Burger King har inntil nå ikke vært på Krim, men nå frister det.

– Vi planlegger å åpne på Krim, men jeg vet ikke nøyaktig når eller hvor mange restauranter, sier Dmitrij Medovy, sjef for Burger King Russia (BKR) til Itar-Tass.

Den statlige russiske banken VTB er største eier av BKG, som opererer som et franchise. Det er rundt 200 Burger King-restauranter i Russland.

McDonald's eier sine egne restauranter, og kan derfor være sårbar for eventuelle sanksjoner.

«Som andre multinasjonale selskaper, vurderer nå McDonald's de potensielle forretningsmessige og juridiske implikasjonene som kan komme ut av situasjonen på Krim», skriver McDonald's i en kunngjøring.

McDonald's har vært i Russland helt siden sovjettiden, og åpnet den første restauranten i Moskva i 1990.

Les også: McDonald's trekker seg ut av Krim
Les også: Russland regner på prisen for Krim-anneksjon (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.