– Møtet var ett i en rekke møter jeg har hatt, blant annet med Tysklands utenriksminister Frank-Walter Steinmeier og britenes utenriksminister William Hague, fortalte Jagland mandag til NTB på telefon fra Brussel.

Temaet på møtet med Ashton mandag, som på møtene med Steinmeier og Hague for vel en uke siden, var arbeidet for å få Europarådets prinsipper inn i arbeidet med viktige prinsipper i Ukraina. Det gjelder både arbeidet med en ny grunnlov og en ny valglov.

Russland og Ukraina er begge med i Europarådet, og rådet arbeider for å sikre minoritetenes rettigheter i begge land.

Jaglands kandidatur til å fortsette som generalsekretær i en ny periode i Europarådet var ikke noe tema på møtet.

Den tidligere norske stats- og utenriksministeren møtte senere mandag EUs innenrikskommissær Cecilia Malmström for å drøfte samarbeidet i kampen mot korrupsjon, som er et helt sentralt tema i Ukraina. Tirsdag møter Jagland EUs utvidelseskommissær Stefan Füle. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.