Russland har "godt over 1.000 soldater" i Ukraina, melder Nato, ifølge Financial Times.

Det har kommet flere meldinger torsdag om at en russisk invasjon i Ukraina er i gang, men anslaget over størrelsen på invasjonen har vært lavere enn dette.

Les: Ukraina: – Russland invaderer oss

- Dette er en alvorlig opptrapping, sier den nederlandske genealen Niko Tak til FT. Han leder Natos operasjonssentral for kriser.

Tungt bevæpnet

Ifølge Tak er troppene godt utstyrt.

- Satelittbilder vi har fått i dag støtter opp om at tungt væpnede russiske kampsoldater nå er inne i Ukraina, sier Tak.

Ifølge Tak finnes det nå 20.000 russiske soldater på grensen mot Ukraina, og han mener at "troppene er langt bedre rustet enn vi så i mars....en offensiv hær".

Så langt har over 2.000 mennesker blitt drept i krigen i Øst-Ukraina. Myndighetene i opprørskontrollerte Donetsk melder at elleve sivile i byen er drept i bombeangrep det siste døgnet, ifølge NTB.

Krisemøte i FNs sikkerhetsråd

FNs sikkerhetsråd avholder et krisemøte torsdag i forbindelse med krisen i Ukraina. Det skjer etter meldinger om at Russland har sendt hundrevis av soldater til Øst-Ukraina.

Møtet fant sted klokken 18 norsk tid i FNs hovedkvarter i New York. Det er Litauen som har bedt om at Sikkerhetsrådet samles, ifølge diplomater. Det melder NTB.

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.