Russland truer ikke med å kutte gassleveransene til noen.

Det skriver Russlands president Vladimir Putins kommunikasjonssjef Dimitrij Peskov i et leserinnlegg i Financial Times tirsdag.

«Det er sant at situasjonen er veldig alvorlig. Ukraina bygger enorm gjeld hver dag. Men det Putin har gjort de seneste par dagene er å utsette ekstreme tiltak, for å skape et vindu for samtaler», skriver Peskov.

Han viser til at Putin har bedt Gazprom unnlate å gå over til forhåndsbetaling, slik de ifølge ham har anledning til etter kontrakten av 2009.

«Han (Putin) kunne ikke vært klarere. Selv ikke da blir det kutt», skriver kommunikasjonssjefen.

Peskov understreker at «en også må huske at dette kun gjelder leveransene til Ukraina», og at Gazprom vil fylle sine forpliktelser til europeiske kunder.

«Dersom det blir restriksjoner på gass til Europa vil det være fordi Ukraina skjærer av gass som skal til - la oss si - Tyskland. Det var akkurat det som skjedde i 2009. Vi ønsker å unngå en gjentagelse av dette, og det er derfor vi ber om dialog. I mellomtiden vil leveransene til Ukraina fortsette. Vi truer ikke med å kutte ut noen», skriver Peskov.

LES OGSÅ:

Google: – Innholdet i mailene dine blir analysert

Ny lov i Kina skal prioritere miljø framfor vekst

Ny rekord i antall privatskoler

Brende: – Kan bli et blodbad i Ukraina  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.