– Jeg opplever det som usedvanlig viktig å få bidra til fred og stabilitet i vår verdensdel. Vi er på en brutal måte minnet på at landenes uavhengighet, suverenitet, grensenes ukrenkelighet, fred og stabilitet ikke er noen selvfølgelighet, sa Jens Stoltenberg på en pressekonferanse på spørsmål fra NRK om hvorfor han ville ha jobben som generalsekretær i NATO.

Stoltenberg viste til Russlands nylige annektering av Krim-halvøya og bemerket at det er første gang siden 2. verdenskrig at et land annekter et territorium fra et annet land.

– Det er en brutal påminnelse om hvor viktig NATO er, sa Stoltenberg.

Han ville ikke uttale seg om hva han mener NATO bør gjøre overfor Russland fremover.

– Jeg mener det er et viktig prinsipp at NATO kun har én generalsekretær av gangen, derfor vil jeg ikke være for spesifikk i mine uttalelser før jeg tiltrer, sa Stoltenberg da han ble spurt om hans syn på hvordan NATO bør forholde seg til krisen i Ukraina og Russlands fremferd.

– Men jeg støtter de tiltak som NATO har gjort så langt, og jeg mener alliansen med dette nok en gang har vist sin relevans, sa Stoltenberg.

Stoltenberg overtar posten etter danske Anders Fogh Rasmussen først 1. oktober.

LES OGSÅ PÅ DN.no:

- Vemodig og veldig rart

Her kan det bli streik onsdag

Dette betyr Stoltenbergs nye jobb for Norge

Gir studentene mer makt  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.